Pestro dogajanje ob Dnevu Zemlje na Podružnici Birčna vas

Na podružnični šoli Birčna vas aktivno skrbimo za čisto okolje skozi vse leto, na Dan Zemlje, 22. aprila, pa že nekaj let organiziramo naravoslovni dan, s katerim želimo skupaj z učenci, njihovimi starši in starimi starši izraziti skrb za našo Zemljo.

Na današnji dan smo se tako vsi skupaj, v akciji Majhen prispevek, veliko darilo, potrudili, da je naša šola dobila še lepšo podobo. Z veliko vnemo smo se lotili čiščenja okolice šole, pobrali smeti, pometli šolsko dvorišče in igrišče, uredili in zasadili cvetlični in zelenjavni vrtiček, očistili rob gozdička ter poslikali oporni zid. Poleg tega smo na ta dan zbrali še zelo veliko starega papirja. Da pa naši želodčki po končanem delu niso bili lačni, so poskrbele mamice učencev, ki so napekle veliko peciva, za kar smo jim zelo hvaležni.

6 učenk pa se je skupaj z učiteljico udeležilo prireditve ob Dnevu Zemlje, ki je potekala že 11. leto zapovrstjo na Glavnem trgu v Novem mestu. Učenke so šolo predstavljale s stojnico, na kateri so razstavile izdelke, narejene iz odpadnih materialov, ter s pevsko točko Če bi se svet nazaj vrtel. Kljub temu, da so učenke mlajše, so šolo odlično predstavile.

Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo!

učiteljice Podružnice Birčna vas

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.