Šport Špas tudi letos povezoval več generacij

V sredo, 18. 5. 2016, smo na podružnični šoli izvedli športni dan z naslovom Šport Špas. Namen športnega dne je bil, da se učencem pridružijo njihovi domači (starši, dedki in babice …) ter skupaj preživimo dan, se gibamo in družimo. Športni dan je bil s strani učencev in njihovih domačih dobro obiskan. Po jutranjem zboru pred šolo smo se peš odpravili do lovskega doma v Padežu. Tam smo imeli malico ter se posladkali z dobrotami iz nahrbtnikov. Polni energije smo dan nadaljevali s športnimi igrami. Udeleženci so se preizkusili v metanju obročkov, tekom preko ovir, podiranju kegljev in metanju žogic v cilj. Ob tem smo se zelo zabavali in bili nadvse veseli, da so se iger udeležili tudi starši in ostali. Ob koncu je sledil kratek kulturni program učencev pod vodstvom vodje podružnice ge. Vide Šter. Za konec pa smo podelili nekaj diplom. Najštevilčnejša družina je bila letos družina Hrovatič s petimi prisotnimi člani, najstarejša udeleženka je bila ga. Marija Drašler, najmlajši udeleženec pa dojenček Julijan Lužar. Po podelitvi smo se odpravili nazaj v šolo ter dan zaključili v ustaljenem ritmu s kosilom in popoldanskimi aktivnostmi v podaljšanem bivanju.

Učiteljice podružnice se na tem mestu še enkrat zahvaljujemo vsem staršem, dedkom, babicam in ostalim udeležencem za njihovo prisotnost, dobro voljo in pripravljenost za druženje. Dokazali smo, da šport lahko na zabaven način združuje več generacij. Iskreno upamo, da se prihodnje leto srečamo v tolikšnem ali še večjem številu ter naše otroke tako z zgledom navdušimo za aktivno življenje in gibanje.

 

Učenki 4. razreda pa sta o športnem dnevu zapisali naslednje: Včeraj smo odšli na pohod na Padež. S starši in prijatelji smo se zelo zabavali. Tekmovali smo v različnih igrah z žogo in se posladkali z raznimi dobrotami. Potem je dramski krožek predstavil eno svojih iger. Učiteljica Mojca Pirc je razdelila priznanja za najštevilčnejšo družino,najmlajšega udeleženca in za najstarejšega udeleženca. Po podelitvi smo šport špasno odkorakali do šole. V šoli smo se najedli dobrega kosila in odšli domov, kjer smo se lahko odpočili. Preživeli smo špasen dan. (Živa Kovačič in Erika Bojanec)

Učiteljice podružnične šole

 

 

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.