Kulturni in tehniški dan v Birčni vasi

V ponedeljek, 26. 9. 2016, smo imeli kulturni dan. Na našo šolo so prišli učenci 9. razreda iz matične šole. Skupaj smo poslušali zgodbo, se pogovarjali o vrednotah in ustvarjali. Na izbrano črko smo iskali besede, se o njih pogovarjali in pisali pesmi ter zgodbe. Učili smo se tudi pesem Rastoča knjiga.

Naslednji dan, v torek, 27. 9. 2016, pa smo imeli tehniški dan. Razdelili smo se v tri skupine in odšli v različne delavnice. Ena od delavnic je bila literarna, vodila jo je ga. Jasna Plesec. Na izbrano črko smo iskali rime ter s pomočjo rim oblikovali pesmi. Učencem je bilo delo zelo všeč in so se zabavali, ko so iskali rime. Druga delavnica je bila glasbena, vodila jo je ga. Majda Nemanič. Učili smo se plesati in peti ljudske plese in pesmi. Dobro smo zapeli in zaplesali Konjsko polko, Peta – prsti, igrali smo se tudi staro igro s prsti. Učenci so povedali, da so se v delavnici zabavali in veliko naučili. Tretja delavnica je bila likovna, vodila jo je ga. Vera Lukšič, ki je slikarka iz Dolenjskih Toplic. Vsak učenec je naslikal svojo sliko (rože, pokrajino ali živali), vsi skupaj pa smo oblikovali eno skupno sliko. Na koncu je gospa Vera vsakemu učencu podarila voščilnico.

Kulturni in tehniški dan smo zaključili s prireditvijo, na kateri smo predstavili stare igre, ki so se jih včasih igrali pod sekvojo. Program smo vodili učenci novinarskega krožka, predstavili pa smo tudi vse tri ustvarjalke domačega kraja in delo v delavnicah.

 

Zapisali učenci novinarskega krožka

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice, Rastoča knjiga. Zaznamek za trajno povezavo.