Dan Zemlje v Novem mestu

V petek, 21. 4. 2017, smo se odpravili v Novo mesto na Glavni trg, kjer so bile postavljene stojnice. Najprej smo se sprehodili ob reki Krki, kjer smo si ogledali, kje je včasih stal most in stara hiša.Nato smo odšli do stojnic.

Videli smo smučarske skakalce, ki so skakali na skakalnici. Tudi učenci naše šole so preizkusili skakalnico. Najbolj nama je bila všeč skakalnica minikanka. Tam smo dobili smuči, čelado in skakalne drese. Ko smo se oblekli, smo s smučmi odšli po stopnicah do vrha, kjer nam je gospod pokazal, kako se skače. Čeprav nas je bilo malo strah, smo se pogumno spustili in pristali na mokri umetni travi. Ko smo opravili nekaj skokov, smo dobili priznanje, namesto medalje pa pašteto, ki so jo podarili sponzorji.

Ogledali smo si stojnico, ki jo je pripravila naša šola. Izdelki so bili zanimivi in dobro izdelani. Ogledali smo si tudi stojnice drugih šol. Na nekaterih stojnicah smo dobili tudi nagrade. Preizkusili smo se v skakanju kolebnice, delanju velikih milnih mehurčkov in na poligonu za ločevanje smeti.

Na odru smo poslušali in gledali župane, plesalce, mažoretke, učenko iz Šmihela, ki je pela in igrala na kitaro ter glasbeno skupino The Plut family. Pri mažoretkah smo lahko poskusili vrteti njihove palice. Uspelo nam je in bili smo zadovoljni.

Dan je bil odličen, želimo si da bi še kdaj odšli na takšno prireditev.

 

Zapisali: Lana Erpe in Tea Čelič

(Skupno 149 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.