Jantarno leto – obisk Dolenjskega muzeja

V petek, 29. 9 2017, so se učenci 1., 2. in 3. razreda odpravili v Novo mesto. Ogledali so si glavne znamenitosti Novega mesta, nato pa odšli v Dolenjski muzej, kjer so bili na ogledu stalne arheološke razstave ter tudi priložnostne razstave o jantarju. Na delavnici so izdelovali gumbke iz jantarja.

Člani novinarskega krožka so pripravili zapise z vtisi, ki jih lahko preberete spodaj. Nekateri pa so narisali miselne vzorce, ki si jih lahko ogledate v galeriji med ostalimi fotografijami.

Šli smo na ogled Dolenjskega muzeja. Ko smo prišli v muzej, smo si ogledali različne stvari in knjige. Učenci tretjega razreda in nekaj prvošolcev smo šli na ogled predmetov, ki so stare že veliko let. Druga skupina je imela delavnico, potem smo se zamenjali. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo delali gumbe, ki krasijo naše ogrlice. V muzeju sem izvedela, da so ljudje v tistih časih verjeli, da ko človek umre, se mu življenje ne konča, zato so mu v grob dali njegove najljubše stvari ter nekaj za pojesti.

Tea Čelič, 3. a/p

Všeč mi je bilo, ko smo si ogledali Novo mesto. Najbolj všeč mi je bila cerkev Kapitelj. Ko smo si ogledali muzej, smo izvedeli veliko o situlah. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo delali gumbke iz Fimo mase.

Neja Celič, 3. a/p

Najbolj sem si zapomnila, kako so včasih pokopavali ljudi. V grob so dali sok, košarico z jabolki, situlo z vinom in še druge stvari. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo izdelovali jantarni gumbek.

Doroteja Stazinski, 3. a/p

V muzeju sem videl in spoznal veliko stvari. Naučil sem se, kako se naredi posoda iz gline. Naredil sem gumbe iz Fimo mase.

Luka Fekonja, 3. a/p

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.