Naravne in druge nesreče – Številka za klic v sili 112!

Na letošnjem likovnem in literarnem natečaju, ki ga je organiziralo  Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje, Urad za operativo – Izpostava URSZR NOVO MESTO, so sodelovali tudi učenci Podružnice Birčna vas in osvojili kar 4 priznanja.

Od prispelih LIKOVNIH DEL je komisija izbrala dva učenca PŠ Birčna vas:

Gal Bartolj, 3. r.:  112 – Gasilci prihitijo in ogenj pogasijo

Rožle Pirc, 2. r.: Rudnik gori – 112

 

Od prispelih LITERARNIH DEL je komisija izbrala dva učenca :

Doroteja Stazinski, 3. r.: Številka za klic v sili 112

Andraž Šurla, 3. r.: Številka za klic v sili 112

 

Več:

Na regijskem natečaju v dolenjski regiji je sodelovalo 9 vrtcev in 21 osnovnih šol. Skupaj so organizatorji prejeli 323 likovnih in literarnih del.

Iz obvestila organizatorja: »Za najuspešnejšo osnovno šolo na letošnjem natečaju je izbrana Podružnična šola Birčna vas, najuspešnejši vrtec pa je Vrtec Otona Župančiča Črnomelj.«

Zaradi tega dosežka bomo na podružnici organizirali prireditev ob zaključku regijskega natečaja za likovne in literarna dela na temo »Naravne in druge nesreče – Številka za klic v sili 112!«. Prireditev bo v četrtek, 12. 4. 2018, ob 10. uri v prostoru telovadnice Podružnične šole Birčna vas.

Izpostava za zaščito in reševanje Novo mesto nas bo za organizacijo in izvedbo zaključne prireditve nagradila z lutkovno predstavo Pikec Ježek in gasilko Jež, ki jo bo izvedlo lutkovno gledališče FRU-FRU Ljubljana.

 

Vsem sodelujočim učencem in nagrajencem iskreno čestitamo!

                                                                              Mentorice: Andreja Krnc, Vida Šter, Barbara Vidic

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.