Gledališko srečanje v Ribnem

Vsako leto Društvo učiteljev podružničnih šol pripravi Gledališko srečanje podružničnih šol. Letos je bila dramska skupina učencev Podružnice Birčna vas prijavljena na srečanje v Ribnem pri Bledu.

V sredo, 18. 4. 2018, so se poleg učencev, ki nastopajo v predstavi Muca Copatarica, srečanja gledaliških skupin udeležili tudi ostali učenci, ki že celo leto pridno sodelujejo pri interesnih dejavnostih Otroški pevski zbor in Ustvarjalnice. Spremljali sva jih mentorici Vida Šter in Barbara Vidic.

Zjutraj smo se z avtobusom odpeljali proti Bledu. Ko smo prispeli na Ribno, smo si ogledali del predstave Pika Nogavička ter predstavo Kako je Pavliha Kljukca prodal. Sledila je malica, po njej pa ogled predstave Košarkar naj bo. Naslednja je bila na vrsti naša šola s predstavo Muca Copatarica. Učenci so na odru dokazali, da so izkušeni igralci ter glasno, razločno in dramsko zelo razgibano in zanimivo zastopali našo šolo. Prejeli so veliko pohval mentoric iz različnih šol.

Po opravljenem nastopu smo izkoristili čas in lokacijo ter se odpeljali do Blejskega jezera. V okviru letošnjega šolskega projekta Iz korenin nam rastejo krila, smo spoznali naravni in kulturni biser naše Slovenije. Ob jezeru smo pomalicali, nato pa se sprehodili ter si ogledali jezero, otok, cerkev grad in okoliške gore. Naredili smo tudi nekaj zanimivih fotografij, ki si jih lahko ogledate v galeriji.

Učenci so o dnevu povedali:

  • Zelo mi je bila všeč predstava Košarkaš naj bo. (Aneja, 2. r.)
  • Blejsko jezero je bilo res lepo. (Ula, 1. r.)
  • Ogledali smo si veliko predstav, ki so bile odlične. (Tea, 3. r.)
  • Sprehod ob jezeru mi je bil najbolj všeč. (Doroteja, 3. r.)

Zapisala: Barbara Vidic

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.