18. strokovni posvet DUPŠ na PŠ Podblica

V petek, 20. 4. 2018, je na PŠ Podblica potekal strokovni posvet za učitelje podružničnih šol.  Udeležili sva se ga učiteljici Vesna Sebanc in Mojca Pirc.

PŠ Podblica stoji v idiličnem okolju, v ozadju se kažejo gore, navzdol pa se odpira pogled na dolino. Podružnična šola je srce kraja, letos pa jo obiskujejo le 4 učenci, ki pa so zelo inovativni in pripravljeni za delo.

V dopoldanskem delu srečanja so se s prireditvijo predstavili učenci PŠ Podblica. Ponovno so dokazali, da je majhnost lahko zelo velika in raznolika, saj so pripravili zelo prijetno prireditev.

   

O delu podružnice in njeni pomembnosti je spregovoril tudi njihov ravnatelj in predsednica DUPŠ-a. Prireditvi sta sledili delavnici na temo čuječnosti in oblikovanja gline.

V popoldanskem delu so se s svojimi prispevki predstavile učiteljice. Sledil je še ogled kraja, ki je na prijeten način zaokrožil naše druženje. PŠ Podblica je res ena manjših podružnic, a kljub temu pomembna za utrip kraja. In kot je dejal njihov ravnatelj, se bodo za njen obstoj borili, pa čeprav bi imeli še kakega učenca manj kot letos.

Zapisala učiteljica Mojca Pirc

(Skupno 253 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.