Zaključni dogodek Vodni detektiv 2018

V torek, 23. 10. 2018, se je pet učencev iz podružnice udeležilo zaključnega dogodka Vodni detektiv 2018, ki je potekal na gradu Fužine. V dopoldanskem času je učencem sadjar predstavil stare sorte jabolk in otroke opozoril na pomen lokalne in domače pridelave hrane. Učenci so lahko okusna jabolka tudi pojedli. Nato so učenci po skupinah izdelovali most, katerega nosilna konstrukcija je bila iz papirnatih zvitkov.

Po okusnem kosilu so se učenci, s palačinkami na prtičkih, odpravili na grajsko dvorišče. Tam so jih pričakali delavci podjetja Cevko, ki so učencem predstavili svojo delo. Učenci so tudi sami poskusili usmerjati curek vode ter si ogledali robotka, ki odkriva nepravilnosti v kanalizacijskih ceveh.

Sledile so še popoldanske delavnice. Učenci so igrali namizno igro, ki je delovala po principu aktivity-ja, ogledali so si model, ki je prikazoval premikanje podtalnice skozi različne plasti ter se pogovarjali o različnih lastnostih vode. Po delavnicah je sledil ogled razstave in odhod domov.

 

Zapisala: Mojca Pirc

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.