Obisk gasilcev na podružnici

Oktober je mesec požarne varnosti in tematika letošnjega meseca varstva pred požari je namenjena številki za klic v sili 112, ki jo v Sloveniji uporabljamo že od leta 1997, torej že 20 let.

Petek, 26. oktober, je na podružnici Birčna vas potekal v znamenju požarne varnosti. Pogovarjali smo se o ravnanju v primeru nezgode ali naravne nesreče ter se seznanili s številko 112 ter podatki, ki jih je potrebno navesti, kadar kličemo na omenjeno številko. V nadaljevanju smo uspešno izvedli vajo evakuacije. Na zbirnem mestu, na šolskem igrišču, pa so nas že čakali gasilci PGD Stranska vas. Predstavnika PGD Stranska vas sta nam predstavila delo gasilcev, pokazala gasilski avto ter vso potrebno opremo, ki jo gasilci uporabljajo pri svojem delu. Učiteljice in učenci smo lahko preizkusili nekaj opreme ter gašenje požara z gasilnikom na ogljikov dioksid in z vodo.

Učencem je bil najbolj všeč gasilski avto, uživali pa so tudi pri gašenju požara z vodo. Zahvaljujemo se PGD Stranska vas za predstavitev in zanimiv prikaz dela in opreme. Še naprej jim želimo uspešno delovanje ter čim manj intervencij.

Zapisala: Marjanca Šoško

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.