»Naravne in druge nesreče – Neurje«

Letos so pod tem naslovom ustvarjali mladi literati in likovniki na že tradicionalnem natečaju Naravne in druge nesreče Ministrstva za obrambo in Uprave RS za zaščito in reševanje. Regijska zaključna prireditev pod okriljem Izpostave URSZR Novo mesto je potekala 4. aprila v prostorih Kulturnega doma Mokronog. Gostiteljica srečanja je bila OŠ Mokronog.

 

Zala Žagar je nagrajenka literarnega natečaja Podružnice Birčna vas. Prireditve se je udeležila tudi udeleženka natečaja Aneja Menart.

Nagrajence natečaja, mentorje in starše je prijazno pozdravila ravnateljica šole Vladimira Kostrevc. Predstavniki izpostave URSZR Novo mesto so še posebej pohvalili nagrajence za odlične likovne in literarne izdelke in izrazili veselje nad številčnim odzivom mladih. V dolenjski regiji je na natečaju sodelovalo 6 vrtcev in 25 osnovnih šol. Prejeli so 634 likovnih in literarnih del. Po lutkovni igrici “Pikec Ježek in gasilko Jež” v izvedbi lutkovnega gledališča FRUFRU je sledil najslovesnejši trenutek – podelitev praktičnih nagrad in priznanj.

Vse udeležence prireditve so z okusnim kosilom pogostili na OŠ Mokronog.

Po kratkem ogledu šole so z gostoljubne in v zelenje odete šole udeleženci odšli s prijetnimi vtisi.

 

Nagrajenki iskreno čestitamo!

                                                                                                             Mentorici Mojca Pirc in Vida Šter

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.