Dan Zemlje – dan poskusov in delovne akcije

V petek, 19. 4. 2019, smo na Podružnici Birčna vas obeležili dan Zemlje.

Zjutraj smo se zbrali pred šolo. Pridružili so se nam tudi starši in stari starši. Ti so s sabo prinesli orodje za urejanje okolice šole in veliko dobre volje. Mlajši učenci in nekatere babice in mamice so poskrbeli, da je okolica šole pometena, plevel odstranjen, urejene so zelenice. Možakarji so poprijeli za motorne žage in v gozdičku okoli šolskih travniških površin odstranili podrto drevje, obžagali odvečne veje in grmičevje. Pridružile so se jim tudi nekatere mamice in starejši učenci, ki so navdušeni vlekli velike veje na kup. Med delom smo se okrepčali z malico in čajem.

V nadaljevanju dne smo odšli po oddelkih, kjer smo izvajali različne naravoslovne poskuse in izdelovali praktične izdelke. Šest učencev je medtem odšlo na Novi trg v Novo mesto, kjer so našo šolo z glasbenimi točkami zastopali na osrednji prireditvi.

 

Zahvaljujemo se  vsem, ki skupaj z nami skrbite za lepši in predvsem čistejši planet.

Pomagali ste nam zbrati 130 kg plastenk (za porodnišnico Novo mesto) in kar 2850 kg starega papirja v aprilu ter 1610 kg jeseni (za poplačilo dela stroškov ekskurzije v Postojnsko jamo).

 

Vodja dejavnosti: Tatjana Badovinac

(Skupno 185 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.