Nagrajeni učenci Podružnice Birčna vas

Učenci Podružnice Birčna vas radi sodelujejo na različnih likovnih in literarnih natečajih. Učiteljice jih z veseljem motiviramo, pri delu usmerjamo in svetujemo.

V likovnem natečaju MEDNARODNI DAN STRPNOSTI – DAN ZA STRPNOST IN PRIJATELJSTVO je bila nagrajena prvošolka Tanita Klobučar. Podelitev plakete bo v četrtek, 5. 3. 2020 v hiši Evropske unije v Ljubljani.

V mednarodnem likovnem natečaju »Igraj se z mano« in »Naš planet je čist planet« sta bila nagrajena drugošolca Neža Fabijan  in Lenart Jakše. Nagrajena sta bila s priznanjem, njuni risbi pa bosta razstavljeni na otvoritveni razstavi 4. 3. 2020 v Koroški galeriji.

 

Osnovna šola Frana Metelka Škocjan je v letošnjem letu v okviru projekta Metelkovo pero povabila učence k likovnemu in literarnemu natečaju Potovanje v bližnje in daljne kraje. Drugošolci naše podružnice so se v svojih likovnih delih prepustili domišljiji in  se sprehodili po preteklosti. V svoja razmišljanja so vključili primere iz lastnih doživetij. Pri ustvarjanju so bili zelo izvirni in ustvarjalni. Strokovna komisija je najvišje priznanje, 1. mesto, in Metelkovo pero podelila Blažki Pirc. Za svoj izdelek je drugošolka Neža Fabijan prejela priznanje za 5. mesto. Učenci Uglješa Zmijanjac, Klara Bartolj in Ajda Jakše pa so prijeli priznanja za sodelovanje.

Čestitke učencem in mentorici Andreji Krnc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V marčevski številki Cicibana so bile objavljene risbe Teje Kralj Božič, Kaje Golob, 1. r. – Ptice pozimi in Uglješa Zmijanjac ter Blažke Pirc, 2. r. na temo Prazniki. Dosežki ustrezajo tretjemu mestu na državni ravni.

Teja Kralj Božič, 1. r. – Ptice pozimi

Kaja Golob, 1. r. – Ptice pozimi

Uglješa Zmijanjac, 2. r. – Prazniki

Blažka Pirc, 2. r. – Prazniki

 

Čestitke učencem za dosežene uspehe in mentoricam Marjanci Šoško, Metki Slana Pevec in Andreji Krnc.

                                                                                                            Zapisala učiteljica Majda Kolenc

(Skupno 436 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.