Utrinki iz šole na daljavo

Šola na daljavo prinaša nove izzive za učence, starše in učitelje. Čas hitro teče in za nami je že četrti teden pouka na daljavo. Učitelji učni proces skrbno načrtujemo, izvajamo in vodimo. Veseli smo vse boljšega odziva učencev. Postali so spretni in iznajdljivi, vse bolj pa kažejo tudi veselje in zadovoljstvo, ko vidijo svoje sošolce od daleč in jim tako pridejo bolj blizu.

Vsi skupaj smo sprejeli in se navadili na povsem drugačno obliko pouka. Pogovarjamo se po različnih komunikativnih kanalih kot so spletne učilnice, e-pošta in ZOOM srečanja. Le-ta so najboljša, saj se z učitelji in sošolci vsaj vidimo, pogovarjamo, morda pošalimo in tako začutimo tisti »pravi« pouk. Veseli smo vaših sporočil in izdelkov, ki jih pridno pošiljate in odgovorno opravljate dane naloge. Pridni in skrbni so tudi vaši starši. Zavedamo se, da vam nudijo pomoč, podporo in ljubezen, ki jo  v tem času še bolj potrebujete.

Tudi letos smo obeležili tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« Vodstvo šole in zaposleni podružnice smo vas preko razrednih ur in podaljšanega bivanja seznanili s pomembnostjo tradicionalnega zajtrka. Poudarili smo, da je zelo pomembno redno zajtrkovanje ter poseganje po lokalnih živilih, kjer je pot iz njive do krožnika čim krajša. Na ta način povečujemo samooskrbo s hrano, ki so jo pridelali slovenski kmetje. Slovenski zajtrk je vključeval kruh, maslo, mleko in jabolko. Le-tega ste pripravili učenci doma, skupaj s starši. Veseli smo vaših pozitivnih odzivov in fotografij, ki ste nam jih poslali. Na njih vidimo, da uživate v skupnih zajtrkih, se veliko  gibate na svežem zraku, hodite na daljše in krajše sprehode in ustvarjalno preživljate prosti čas.

Želim, da se bomo prav kmalu vrnili v šolo, skupaj zakorakali v mesec december in ga napolnili z našimi skritimi željami, s toplo bližino učencev in učiteljev ter skupaj prepodili vse stiske preteklih tednov.

Bodimo radostni. Skupaj smo močnejši, znamo in zmoremo.

                                                                                             Zapisala: Majda Kolenc

ŠPORTNI DAN:

Lovro in Jošt –> TUKAJ

Tanita –> TUKAJ

Oskar –> TUKAJ

.

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.