Naravoslovni in tehniški dan

V okviru projekta Šmihci živimo Novo mesto so učenci podružnične šole Birčna vas imeli v torek, 13. 10. 2015, naravoslovni dan ter v sredo, 14. 10. 2015, tehniški dan. V obeh dneh so spoznavali naravne, kulturne in druge znamenitosti Novega mesta ter izdelali veliko lepih izdelkov.

NARAVOSLOVNI DAN

Učenci so si ogledali Knjižnico Mirana Jarca. Prijazna knjižničarka jih je popeljala po knjižnici ter jim povedala, kje lahko poiščejo knjige, ki so primerne za njih, ter kako si jih lahko izposodijo. V okviru naravoslovnega dne so si učenci ogledali tudi nekatere znamenitosti Novega mesta. S predstavnikom ribiške družine bi se morali srečati ob reki Krki na Loki, vendar je zaradi dežja gospod ribič prišel kar v šolo. S seboj je prinesel veliko pripomočkov, ki se uporabljajo pri ribarjenju. Ribič je učence zelo navdušil, saj so se mnogi odločili, da se bodo včlanili v ribiško družino.

TEHNIŠKI DAN

V sredo, 14. 10. 2015, so učenci imeli tehniški dan. Na začetku dneva dejavnosti so si ogledali dokumentarno oddajo Spodnji tok reke Krke. Nato je učence obiskal priznani novomeški ustvarjalec gospod Branko Šuster. Gospod Branko je učencem na kratek ter na zanimiv in zabaven način predstavil zgodovino Novega mesta. Učenci so nato z gospodom Brankom ustvarjali glinene izdelke. Reliefe z zgodovinskimi vzorci, ki so krasili tudi situle, so izdelovali učenci 3. in 4. razreda. Učenci 1. in 2. razreda pa so izdelovali ogrlice, zapestnice ter glinene posode. Nastali so lepi in izvirni izdelki.

V petek, 16. 10. 2015, se je teden dejavnosti zaključil s kulturno prireditvijo. Tudi učenci iz Birčne vasi so se predstavili na prireditvi. Predstavili so zgodovino gradiča Ruperč vrh.

 

 

                                                                                                          Zapisali: Andreja Krnc in Vanja Šenica

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.