Zahvala sodelujočim na likovnem natečaju Birčanka z rastočo knjigo

V okviru projekta Rastoča knjiga smo tudi na Podružnici Birčna vas razpisali likovni natečaj na temo deklice z rastočo knjigo. Deklico smo poimenovali Birčanka. V natečaju so sodelovali učenci od 1. do 5. razreda, pa tudi njihovi starši. Nastalo je veliko izdelkov z osnutki Birčanke. Komisija je vse skrbno pregledala in izbrala kip, ki ga je izdelala mamica drugošolca, ga. Martina Golob.

Deklico je oblikovala v ležeči kip, ki si podpira lica in bere knjigo. Pokrita je z odejico, na kateri so vtkane veje in storžki sekvoje. Tako je v kip vključila tudi ruperško sekvojo, ki smo jo spoznavali in predstavili v okviru projekta Sekvoja še vedno šumi. Na podstavku kipa, v podobi knjige, sta vgravirani misli ravnateljice, mag. Irene Hlača, in idejnega vodje projekta, g. Gabrijelčiča.

Kipec Birčanke bo postavljen na vhodu v šolo, v namenskem kotičku za Rastočo knjigo.  Hvala vsem učencem, staršem, učiteljicam in hišniku za trud, ki ste ga vložili v likovne izdelke in končno podobo Birčanke z rastočo knjigo.

                                                                                                      Tatjana Badovinac, prof.

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice, Rastoča knjiga. Zaznamek za trajno povezavo.