Športni dan Z igro se krepim in veselim

V soboto, 29. 9. 2018, smo na Podružnici Birčna vas izvedli športni dan. Na ta dan smo združili na naši šoli preteklost in sedanjost v ljubezni, igri in druženju. Učenci so utrdili pridobljeno znanje o najuspešnejšem slovenskem olimpioniku Leonu Štuklju ter ozavestili pomen vrednot, kot so: vztrajnost, disciplina, zdrav način življenja in izobrazba.

V nadaljevanju so se učenci v športnem duhu igrali različne današnje in stare igre. Ob 10. uri so se nam pridružili starši, stari starši in krajani. Pripravljenih je bilo 11 postaj z različnimi dejavnostmi (družabne in športne igre, stare igre, rajalne igre, plesna delavnica). V igrah so uživali tako obiskovalci kot učenci in učiteljice. Za še prijetnejše vzdušje so poskrbeli zvoki harmonik naših dveh učencev. Ob zaključku aktivnosti so učenci interesne dejavnosti Ustvarjalnice na igrišču šole pripravili krajši kulturni program, v katerem so predstavili še dve stari igri: Oreh je naš in Rad bi vedel, rad bi znal, ter predstavili projekt z Igro se krepim in veselim, katerega smo izvajali v okviru 28. Dnevov evropske kulturne dediščine Slovenije na  temo: »Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost«.

V nadaljevanju je vodja podružnice Vida Šter predstavila pomen ohranjanja kulturne dediščine, zdravega načina življenja ter naše dejavnosti povezala z Birčanko in cilji Rastoče knjige. Dejavnosti smo zaključili s skupno telovadbo na šolskem igrišču, ki jo je vodila predstavnica iz šole zdravega življenja. Obiskovalci so si lahko v učilnici 5. razreda ogledali zanimivo in bogato razstavo starih iger in igrač. Ob tej priložnosti je nastalo priložnostno glasilo Z igro se krepim in veselim, ki ga bogatijo izdelki naših učencev. Za njegovo izdajo in pestro vsebino je poskrbela vodja podružnice Vida Šter.

Veseli smo, da so se obiskovalci odzvali v tako velikem številu in pri dejavnostih aktivno sodelovali. Skupaj smo preživeli pestro, sproščeno, aktivno sončno dopoldne. Posebej se zahvaljujemo gospodu Frenku Kulovcu za vodenje igre Petanka, Jani Šter za izvedbo plesne delavnice ter predstavnicama iz šole zdravega življenja za aktiven zaključek športnega dne s predstavljenimi tisočimi gibi za telo.

Hvala vsem za tako prijetno vzdušje in aktivno sodelovanje. Skupaj smo na ta dan zagotovo uresničili eno od misli idejnega očeta Rastoče knjige, dr. Janeza Gabrijelčiča, ki je zapisal: »Naj ne mine dan, da ne bi naredil česa dobrega zase, za družino, za ožjo in širšo skupnost.

 

Zapisala: Marjanca Šoško

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice, Rastoča knjiga. Zaznamek za trajno povezavo.