Z igro se krepim in veselim

V ponedeljek, 12. 11. 2018, je bilo v Slavnostni dvorani Narodne galerije v Ljubljani zaključno strokovno srečanje 28. Dnevov evropske kulturne dediščine in 6. Tedna kulturne dediščine Slovenije. Udeležili so se ga predstavniki Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Ministrstva za kulturo, župani mest, predstavniki muzejev, galerij, društev in vzgojno-izobraževalnih zavodov Slovenije.

Z izbiro teme, Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost, se je Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije pridružil skupni evropski temi in Evropskemu letu kulturne dediščine 2018.

V Sloveniji in v zamejstvu je bilo v 165 krajih organiziranih kar 450 prireditev.

Strokovnega srečanja se je udeležila tudi koordinatorica projekta Podružnice Birčna vas, Vida Šter. Na srečanju je predstavila delo in priložnostno glasilo, ki je nastalo v okviru projekta »Z igro se krepim in veselim«.

Predstavitve udeležencev so pokazale veliko pestrost in obilo kvalitetno načrtovanih ter izpeljanih projektov, ki so se zaključili z zanimivimi prireditvami.

To zanimivo strokovno srečanje so udeleženci zaključili z ogledom razstave najbolj znane slovenske umetnice Ivane Kobilca ob njeni stoti obletnici življenja in dela.

 Udeleženci srečanja so narodno galerijo v Ljubljani zapustili z bogatimi vtisi in v mislih že načrtovali naloge za naslednje leto.

DEKD in TKD 2019 bodo potekali od 28. 9. 2019 do 12. 10. 2019 na temo »Umetnost in razvedrilo«.

 

Koordinatorica projekta: Vida Šter

 

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice, Rastoča knjiga. Zaznamek za trajno povezavo.