Druženje podružnic

V mesecu oktobru smo se družili učenci in učitelji petih podružničnih šol pod Gorjanci. Druženje poteka vsako leto in je zanimivo in koristno, saj si ob druženju izmenjujemo izkušnje, mnenja, se spoznavamo in izvemo marsikaj zanimivega.

Ob stoletnici Podružnične šole Dolž so učenci ustvarjali v različnih delavnicah, si ob tem pomagali, se spoznavali, urili ročne in gibalne spretnosti in izdelali marsikaj zanimivega. Vsak je našel nekaj zase, kar ga še posebej veseli. Izdelke, ki so jih izdelali so odnesli domov, še prej pa so jih pokazali ostalim učencem naše podružnice in jim predstavili dan, ki so ga preživeli na Podružnici Dolž.

Konec oktobra pa smo se vsi učenci in učitelji podružničnih šol družili na skupnem športnem dnevu, ki je potekal na Podružnici Orehovica in njeni okolici.

Ob prihodu v Orehovico smo bili prisrčno sprejeti s kulturnim programom. Izvedli smo krožni pohod po okolici Orehovice. Učenci so na pohodu izvajali tudi naloge po učni poti in so okolico raziskovali z IKT tehnologijo. Kulturne znamenitosti kraja in kulturno dediščino so tokrat raziskovali malo drugače, kar jim je bilo zelo zanimivo. Športni dan je potekal po načrtu, vreme je bilo sončno, vendar ne prevroče. Pohod je bil primerno dolg in zahteven ter prilagojen starostnim skupinam učencev.

Učencem je bilo zelo všeč, da so spoznali učence iz drugih šol in imeli tudi čas, kjer so se bolje spoznali. Všeč jim je bil tudi drugačno raziskovanje poti in kraja ob IKT aplikaciji. Navdušeni so bili nad zgodovino gradov.

Učenci so povedali:

Všeč mi je bilo, ko smo raziskovali po aplikaciji, iskali pot, ko smo bili na gradu in ob gradu našli odprtino. Veliko smo se naučili, ko smo reševali kviz po učni poti, spoznali novo aplikacijo in odkrivali znamenitosti krajev. Všeč mi je bilo, ker smo bili v skupinah in smo se lahko družili tudi z učenci drugih podružnic ter se med seboj spoznavali. Zvedeli smo veliko novega preko sodobne tehnologije in uživali v kulturnem programu.

 

Zapisala učiteljica Andreja Krnc

(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.