KULTURNI DAN NA PODRUŽNICI SKUPAJ Z DEKLICO Z RASTOČO KNJIGO

Pozdravljeni!

Imenujem se Birčanka, Deklica z Rastočo knjigo in poznate me iz šolske avle. Predstavljam prizadevanje vseh Šmihcev, da rastemo v znanju, spoštovanju, kulturi  in dobrih odnosih.

Dolgčas mi je bilo po učencih, učiteljih in vrvežu, ker sem bila tako dolgo sama v avli. Brez  smeha in živžava šola res ni prava šola. Zato se mi je utrnila super ideja, da bi v petek, 5. 2. 2021, dan preživela z mojimi učenci.  

Zakaj prav ta dan?

Ker so imeli učenci kulturni dan, tega pa res nisem hotela zamuditi. Februar je mesec kulture in zato smo z učenci podružnične šole Birčna vas imeli PREŠERNOV DAN, da smo obeležili slovenski kulturni praznik. Najprej smo spoznali življenje največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna ob sliki in besedi v filmski predstavitvi, ob branju oz. poslušanju besedila in slikovnem gradivu. Svoje znanje so učenci preverili ob kvizu in za vsak pravilen odgovor so dobili točko. Zelo ponosna sem na njih, saj so pokazali  veliko znanja. Svoje znanje so utrdili še z zapisom v zvezek.

Tudi jaz sem si zaželela njihovih risbic, slik in pisem, da mi ne bi bilo tako zelo dolgčas po njih. In niso me razočarali. Vzeli so list papirja, barvice, svinčnik, nalivno pero… in mi narisali in napisali, kaj počnejo, kaj si želijo, koga pogrešajo, kaj jih veseli, kaj jih skrbi in o čem razmišljajo. Nato so svoje ustvarjanje poslali svojim učiteljicam in one so mi prinesle vso njihovo pošto. Zelo sem je bila vesela. Hvala vam, dragi učenci in tudi vam, skrbni starši!

Vso njihovo pošto si lahko ogledate tudi sami na spodnjih zavihkih in videli boste, da bo tudi vas zelo razveselila.      

Učenci so za svoj trud na koncu dobili še eno nagrado. Ogledali so si predstavo na spletni strani Lutkovnega gledališča Ljubljana. Ostali so doma, a vseeno šli v gledališče. In to še ni vse. Sami so si lahko izbrali predstavo, ki jim je bila najbolj všeč.

Skupaj smo preživeli zanimiv kulturni dan. Zelo sem bila vesela njihove pošte in druženja z njimi. Še bolj pa sem se razveselila, ko so takoj po kulturnem prazniku spet prišli nazaj v šolo in z vrvežem prinesli veselje in smeh. Tudi učenci in učitelji so mi zaupali, da so veseli, da smo spet vsi skupaj in rastemo v znanju, spoštovanju, dobrih odnosih in kulturi.

Dr. France Prešeren še danes skrbi za rast slovenske kulture?

Lepo vas pozdravljam.                                                                                                  

Deklica z Rastočo knjigo

.

IZDELKI UČENCEV:

–> 1. razred (TUKAJ)

–> 2. razred (TUKAJ)

–> 3. razred (TUKAJ)

–> 4 . razred (TUKAJ)

–> 5. razred (TUKAJ)

Zapisala: Andreja Krnc

.

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.