Pet podružnic pod Gorjanci

V sredo, 25. 5. 2016, smo imeli učenci podružnice Birčna vas prav poseben športni dan. Z avtobusom smo se odpravili do podružnične šole Podgrad. Tam so se nam pridružili učenci z učiteljicami še štirih podružnic in sicer PŠ Podgrad, PŠ Dolž, PŠ Mali Slatnik in PŠ Orehovica. Skupaj nas je bilo preko 250. Vreme nam je bilo naklonjeno, saj nas je sonce že zjutraj obsijalo in pričaralo pravo vzdušje.

Učenci iz Podgrada so nam pod vodstvom vodje podružnice Mojce Pavlin pripravili kratek kulturni program. Nato smo se po starosti razdelili v dve skupini. Mlajši učenci so se odpravili na pohod okoli Mehovega, kasneje pa so dan nadaljevali pohodniško. Ena skupina se je namreč odpravila do grajskega vodnjaka v bližini, druga skupina do ruševin gradu Mehovo, tretja skupina pa je ostala pri šoli in se zabavala pri igrah z žogo. Prvošolčki so priznali, da je bil vzpon do gradu Mehovo kar naporen, vendar jih je razgled na vrhu očaral in so pozabili na vse muke hoje v hrib.

Starejši učenci so se peš odpravili do Kurjevcev, kjer so imeli štafetne igre. Najbolj jih je pritegnilo vlečenje vrvi, kjer so želeli vsem pokazati, da niso od muh. Tudi pri ostalih igrah so se imeli lepo in so športno spodbujali svoje sošolce. Učenci so imeli priložnost za sklepanje novih prijateljstev ter za zabavo in kvalitetno športno preživljanje dneva.

Veseli smo, da smo se ponovno srečali z učenci in učitelji ostalih podružnic. Imeli smo tudi priložnost, da si ogledamo PŠ Pograd. Vsekakor smo le potrdili, da podružnice živimo s krajem in smo za naš mladi rod še kako pomembne in potrebne. Komaj čakamo naslednje leto, ko se srečamo na PŠ Mali Slatnik.

Učenci in učiteljice

(Skupno 153 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.