Podružnica Birčna vas 07 307 95 50
 

Številka za klic v sili 112

Povzeto iz članka, objavljenega na Lokalno .si, udeleženke prireditve na Podružnici Birčna vas:

Pod tem naslovom so letos ustvarjali mladi likovniki in literati na že tradicionalnem natečaju Naravne in druge nesreče Ministrstva za obrambo in Uprave RS za zaščito in reševanje. Regijska zaključna prireditev pod okriljem Izpostave URSZR Novo mesto je potekala 12. aprila v PŠ Birčna vas, letošnji gostiteljici srečanja.

Nagrajence natečaja, mentorje in starše je prijazno pozdravila vodja šole Vida Šter. Vodja izpostave Janja Brulc se jim je posebej zahvalila za odlične likovne in literarne izdelke in izrazila veselje nad množičnim odzivom mladih. V dolenjski regiji je na natečaju sodelovalo 9 vrtcev in 21 osnovnih šol, njihovi varovanci pa so ustvarili 323 del. Sledil je najslovesnejši trenutek – podelitev praktičnih nagrad in priznanj. Predstavnici izpostave Janja Brulc in Lidija Brozovič sta jih izročili 23 likovnim in 12 literarnim ustvarjalcem. Posebno nagrado sta prejela najuspešnejša udeleženca natečaja – Vrtec Otona Župančiča Črnomelj in Podružnična šola Birčna vas.

Zaključno prireditev natečaja so obogatili učenci šole s pestrim kulturnim programom. Zapeli so ljudsko pesem, zaigrali na violino in harmoniko ter uprizorili Muco Copatarico Ele Peroci. Sledilo je še krajše druženje ob okusni malici, pecivu in napitkih ter sprehod skozi skrbno urejene prostore pred kratkim obnovljene šole. Z gostoljubne in v nežno pomladno zelenje odete šole v Birčni vasi smo odšli z najlepšimi vtisi.

Marija Volf, OŠ Stari trg ob Kolpi

vir: http://www.lokalno.si/2018/04/15/194197/zgodba/Stevilka_za_klic_v_sili_112/

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Novice

 
 

Deli