DUPŠ 2019

V petek, 12. 4. 2019, je na PŠ Sovodenj potekal 19. strokovni posvet DUPŠ, z naslovom Meje nas povezujejo. Srečanja smo se udeležile tudi tri učiteljice naše podružnice. Po uvodnem zbiranju in neformalnem druženju je v kulturni dvorani v vasi potekal kulturni program, ki so ga pripravili učenci podružnice pod vodstvom vodje podružnice ge. Milke Burnik. Program je bil pester in natančno pripravljen. Učenci so nastopali suvereno in brez očitnih znakov kakršne koli treme. Rdeče nit programa je bila zgodovinska – življenje v Sovodnju in okolici v času rapalske meje. Iz videnega lahko sklepamo, da so učenci na podružnici zelo povezani in aktivni ter navajeni nastopanja.

Po kulturnem programu se je srečanje nadaljevalo s predavateljico go. Damjano Šmid, ki je v zelo zanimivi in poučni delavnici, na zabaven način predstavila delo z učno in vedenjsko težavnimi učenci. Delavnica je minila kot bi mignil, saj je predavateljica z nami delila množico idej in primerov iz svoje dolgoletne prakse, ki bodo zagotovo učiteljem v pomoč pri delu v razredu.

Delavnici so sledile predstavitve strokovnih prispevkov učiteljev, ki so bili navezani na temo posveta. Spoznali smo, da v veliko primerih sami premikamo meje in hkrati obstaja veliko meja, ki so lahko tudi razlog za združevanje (učencev različnih šol, učiteljev, različnih generacij in podobno). Sledil je pohod do rapalske meje, kjer so učenci PŠ Sovodenj za nas pripravljen kratek, a zanimiv program. Kljub mrzlemu in meglenemu popoldnevu so nas učenci s svojo prisrčnostjo in pristnostjo ogreli.

Dan smo zaključili v kulturnem domu, kjer nam je gledališka skupina učiteljev podružničnih šol Smreka zaigrali krajšo gledališko predstavo. Sledila je še večerja in dan, poln novih izkušenj in doživetij, se je za nas zaključil. Bilo je zanimivo, saj smo si podelili kar nekaj izkušenj in pridobili ideje za bolj pestro in zanimivo delo v razredu.

 

Zapisale: Majda Kolenc, Mojca Pirc in Vida Šter

(Skupno 229 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.