Obiskala nas je ustvarjalka pri Rastoči knjigi Justina Husu

V okviru projekta Rastoča knjiga in sodelovanja z ustvarjalci je v petek, 8. novembra 2019,

tretješolce podružnične šole Birčna vas na povabilo njihove učiteljice Helene obiskala Justina Husu, sicer učiteljica slovenščine na Osnovni šoli Šmihel. Od malih nog jo spremljajo literatura, pesem in gledališče, zadnja leta svoja spoznanja in čutenja preliva v besedila. Najprej so se predstavili učenci, nato pa jim je učiteljica Justina doživeto prebrala avtorsko zgodbo Ko ptice pozabijo leteti.

Potem so se pogovorili o prebrani zgodbi, basni, v kateri so nastopale ptice. Med poslušanjem so učenci uživali. Povedali so, da je bila zgodba lepa in zanimiva. V pogovoru pa smo se iz Ptičjega dola preselili v Birčno vas. Izvedeli smo, kaj bi učenci radi delali, kaj jih je v življenju prizadelo, kaj nas šola uči, kaj čutijo v srčku. Učenci so povedali, da je tudi njih marsikaj prizadelo, na primer ko jim je kdo rekel grdo besedo, ko so se mu drugi smejali, ko sta se s sošolcem stepla. Tretješolci so povedali, kaj si želijo, da bi bili srečni. Želijo več športa, da se ne bi tepli, da bi se več igrali, da bi se z bratom razumela, da bi se v šoli imeli lepo in se veliko naučili, da bi poslušali, da bi pomagali drug drugemu, da bi se imeli radi.

Učenci so zelo dobro povezali nauk zgodbe s svojimi izkušnjami in spoznanji. Znali so ugotoviti, kaj »je njim poškodovalo krila«, da bi lahko poleteli.

Ob koncu ure so si obljubili, da se bodo med seboj podpirali, spodbujali, si pomagali in s spoznanjem, da bomo zmogli.

Gostji smo se zahvalili, obljubila je, da nas bo še obiskala.

 

                                                                  Zapisala in fotografirala učiteljica Helena Murgelj

 

(Skupno 262 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice, Rastoča knjiga. Zaznamek za trajno povezavo.