TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V petek, 15. 11. 2019, smo imeli naravoslovni dan. Na podružnici Birčna vas smo učenci 4. in 5. razreda imeli kuharske delavnice. Imeli smo pet postaj, na katerih smo izdelovali plakate, pogrinjke, kokosove kroglice, sadno kupo in bananin posladek z jogurtom. Vsak učenec je moral predstaviti slovensko tradicionalno jed. Lahko je natisnil tudi slike in napisal recept. Midve sva predstavili močnik in matevža. Najbolj nam je bilo všeč, ko smo delali kokosove kroglice in jih še pojedli. Sladice, ki smo jih naredili, smo lahko podarili prijateljem iz drugih razredov. Spoznali smo tudi nekaj novih jedi in izvedeli, kako se jih pripravi.

 

Zapisali: Aneja Menart in Zala Žagar

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.