8. list Rastoče knjige OŠ Šmihel na temo Poj mi pesem o … (abeceda vrednot)

Učenci in delavci Osnovne šole Šmihel smo v torek, 28. 5. 2024, s kulturno prireditvijo obrnili 8. list šolskega projekta Rastoča knjiga – vseslovenskega projekta, ki poteka na več šolah in kulturnih ustanovah. Prireditev z naslovom Poj mi pesem o … je potekala pod vodstvom Špele Lumpert in je bila tematsko povezana z abecedo vrednot. V programu so sodelovali učenci matične šole in podružnice.

Izbrane vrednote so učenci na zanimiv način predstavili z glasbenimi in plesnimi točkami ter z reklamnimi posnetki, ki so nastajali v oddelkih. V okviru projekta je nastala tudi publikacija z istim naslovom, za katero so učenci prispevali svoje ilustracije,  izvirne zgodbe in pesmi na temo vrednot.

Slavnostni govorec in predstavnik državnega sveta, pisatelj Tone Peršak, ter idejni oče projekta, dr. Janez Gabrijelčič sta izpostavila tri vrednote – ljubezen, knjigo in jezik. Šmihelčanka in Birčanka – kipca deklic z Rastočo knjigo, ki na vhodu pozdravljata obiskovalce obeh šol, sta tako na prireditvi zrasli še za eno stopničko – 8. podstavek.

Letošnje misli za podstavek kipca Šmihelčanke so prispevali: Vlado Kreslin, avtor skladbe, ki je bila navdih za letošnje dejavnosti projekta s pesmijo Pojmi mi o … , učenci 9. b z razredničarko Mojco Klobučar za izvirno reklamo o spoštovanju in družina Drakulič, ki je vestno sodelovala pri mesečnih vrednotah za družine.

Misli za podstavek kipca Birčanke, pa so poleg Vlada Kreslina prispevali učenci 4. a podružnice z razredničarko Saro Šenica za izbrano reklamo o razredni vrednoti in družina Marjanović za vestno sodelovanje v mesečnih anketah.

Učenci so skozi celotno prireditev nizali bisere z vrednotami in v sklepnem delu slovesno okrasili kipca Birčanke in Šmihelčanke z ogrlico vrednot, ki simbolizira, da nas vrednote lepšajo kot dragocen nakit, ki ga vedno nosimo s seboj.

Več o izdelkih projekta si lahko ogledate tudi na spletni strani šole, in sicer na prenovljenem zavihku Rastoče knjige, kjer sta za letošnje leto objavljena tudi publikacija ter reklamni film razrednih vrednot.

Dostop do publikacije

Dostop do reklamnega filma

Zapisala:

                                                                                                                              Erika Starina, članica projektnega tima Rastoče knjige OŠ Šmihel

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 2)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.