»Moja domovina – od zrna do kruha«

Kulturno naravoslovno društvo Naša zemlja je razpisalo v tem šolskem letu likovni, literarni in fotografski natečaj »Moja domovina – od zrna do kruha«. Natečaj je bil namenjen vsem učencem osnovnih šol v Republiki Sloveniji, šol s slovenskim učnim jezikom v zamejstvu ter dijakom različnih srednjih šol v Sloveniji in zamejstvu. Na natečaj je prispelo 4073 del. Nagrajenih je bilo 1125 del. Med nagrajenci je bilo tudi 11 učencev OŠ Šmihel, Podružnica Birčna vas.

Na likovnem natečaju so bili nagrajeni: Neža Blatnik, 1.r, Gal Bartolj, 1. r, Maša Gregorčič, 1. r, Tea Čelič, 1. r, Doroteja Stazinski, 1. r, Julija Šušteršič 2. r, Gal Kulovec, 2. r.

Na literarnem natečaju pa tretješolci Gregor, Klobučar, Larisa Kocjančič, Luna Fink in  Tim Šetina.

7. 6. 2016 je na OŠ Grm potekala zaključna prireditev, ki so se je udeležili tudi nagrajenci naše podružnice. V avli šole so bila razstavljena likovna in fotografska dela nagrajenih učencev. Ob prijetnem programu so svoja dela predstavili tudi literati. Literarno delo je predstavil po en učenec iz vsake nagrajene šole. Iz naše šole je svoje literarno delo predstavila tretješolka Larisa Kocjančič. Ogledali smo si še razstavo, se družili ob kruhu in klepetu z učenci in mentorji iz ostalih šol ter druženje prijetno zaključili.

Še vedno velja pregovor: »Če kruhek pade ti na tla, poberi in poljubi ga«.

Mentorice: učiteljice 1., 2. in 3. razreda

 

(Skupno 219 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.