Tradicionalni slovenski zajtrk 2018

Tradicionalni slovenski zajtrk poteka ob dnevu slovenske hrane, to je tretji petek v mesecu novembru. Namen akcije je otroke, mladino in širšo javnost seznanjati o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil oz. živil, ki so pridelana oz. predelana v Sloveniji, pomenu kmetijstva in čebelarstva ter njunem vplivu na okolje in o pravilnem ravnanju z odpadki. Pomembno je tudi ozaveščanje o pomenu zdravega načina življenja, vključno z gibanjem in športnimi aktivnostmi.

Tako kot vsako leto smo ga pripravili tudi na naši šoli. Ob prihodu v šolo so učence pričakale lepo pripravljene mize, ki so jih pripravile kuharica Marjana ter učiteljici Vesna in Metka. Učenci so si samostojno namazali kruh z maslom in medom ter si nalili skodelico mleka. Za posladek so bila na voljo tudi jabolka. Zajtrk je potekal v prijetnem vzdušju. Med pogovorom smo ugotovili, da učenci veliko vedo o zdravem prehranjevanju, vendar pa še kar nekaj otrok doma ne zajtrkuje redno. Rekli so, da zato, ker navadno nimajo časa.

 

Zapisala Tatjana Badovinac, prof.

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.