PREŠERNOV DAN NA PODRUŽNIČNI ŠOLI BIRČNA VAS

8. februarja, na obletnico smrti največjega slovenskega pesnika, praznujemo slovenski kulturni praznik.

Tudi na naši šoli smo izvedli kulturni dan v spomin našemu največjemu pesniku dr. Francetu Prešernu. Kulturni dan je bil pester.

Prvo šolsko uro smo si ogledali prireditev, v kateri so nastopali naši učenci. Na kulturni dan smo se pripravljali že prej in učenci so pokazali svoje sposobnosti in talente. Prireditev je bila zaradi trenutne situacije virtualna, vendar zelo zanimiva. Učenci so recitirali Prešernove pesmi, brali so svoje pesmi o Francetu Prešernu, igrali na glasbila …

V okviru dneva dejavnosti smo spoznali življenje pesnika, brali smo njegova dela, poslušali smo njegove pesmi, se pogovarjali o pomenu kulture in praznika. Preizkusili smo se tudi v likovnem ustvarjanju in risali portret pesnika z ogljem in drugimi materiali. Pisali svoje pesmi in jih predstavili sošolcem. Zelo dobro nam je šlo in to lahko vidite tudi na fotografijah, ki so nastale.

Učenci so na kulturnem dnevu pokazali spoštljiv in pozitiven odnos do slovenske kulture in literature. Z veseljem že pričakujemo Prešernov dan v naslednjem šolskem letu, saj nam ponuja toliko možnosti za ustvarjanje in učenje.

Zapisala: Andreja Krnc

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.