ŠPORTNI DAN TRETJEŠOLCEV NA POKLJUKI

V četrtek, 10. 2. 2022, so se tretješolci OŠ Šmihel in Podružnice Birčna vas v okviru akcije Šolar na smuči udeležili športnega dne na Pokljuki. Namen akcije Šolar na smuči je spodbujanje zdravega gibanja šolarjev na prostem in tudi ta, da se učencem približa tek na smučeh na zabaven in varen način.

Ob 7. uri zjutraj smo se učitelji in tretješolci z avtobusom odpeljali proti Bledu, kjer smo zavili v smeri Pokljuke. Na Rudnem polju so nas pričakali športni pedagogi, ki so nas pospremili do garderobe tekaškega centra. Tu nas je že čakal navihan Pokljuški škrat Jurček, ki nam je cel dan delal družbo in nas zabaval.

Učenci so tekom športnega dne spoznali opremo za tek na smučeh (tekaške smuči, obutev in palice). Seznanili so se z osnovami smučarskega teka in se preizkusili v vajah za drsalno tehniko. Odkrivali so značilnosti kraške planote Pokljuka ter Triglavskega narodnega parka. Podučili so se o zimskem športu biatlonu ter o slovenskih predstavnikih te discipline. Učenci so spoznali, da biatlon združuje dve športni disciplini (smučarski tek in streljanje z malokalibrsko puško). Z velikim navdušenjem so se preizkusili v streljanju tarče z zračno puško. Sledilo je sankanje na snegu, kjer so resnično uživali.

Večina učencev je prvič stopila na tekaške smuči. Pogumno so se lotili izziva ter z radovednostjo usvajali nova znanja in tehnike gibanja. Po dolgem času smo izvedli športni dan na drugem koncu Slovenije, kjer smo v čudovitem sončnem vremenu uživali v pravi zimski idili. Da je bil dan še bolj pester, smo spoznali slovenskega biatlonca Klemna Bauerja, ki je leta 2006 za Slovenijo nastopil v Tokiu na Zimskih olimpijskih igrah. Izkoristili smo priložnost ter naredili skupinsko fotografijo, ki nam bo ostala v spominu.

Zapisala: Sara Šenica

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.