Natečaj Metelkovo pero: ZEMLJA DOMAČA ni prazna beseda … (I. Tavčar)

V okviru natečaja Metelkovo pero z naslovom ZEMLJA DOMAČA ni prazna beseda … (I. Tavčar) so sodelovali tudi učenci 2. razreda podružnice. Učencem 1. triletja je bil namenjen likovni natečaj.
Vodilo nam je bila misel Ivana Tavčarja, nekdanjega novomeškega gimnazijca, letos namreč mineva 170 let od njegovega rojstva. Poudaril je: »Zemlja domača ni prazna beseda; del je mojega življenja, in če se mi odvzame zemlja, se mi je vzelo tudi življenje. Eno je glavno: naša zemlja se nam ne sme vzeti in narod slovenski mora stati kot večno drevo, kateremu korenine nikdar ne usahnejo!«
Teme letošnjega natečaja so bile dom, domovina, domača zemlja, pokrajina. Učence smo spodbudili, da so prebudili v sebi svojo ustvarjalnost in razmišljanja delili s sovrstniki. V svojih likovnih delih so izrazili motive povezane z domom, domovino, domačo zemljo.
Ustvarjali so z vso vnemo in ustvarjalno prikazali svoja razmišljanja v različnih likovnih tehnikah. Trudili so se po svojem najboljšem navdihu in za svoj trud prejeli priznanja, dva učenca pa tudi Metelkovi peresi.


DOSEŽKI UČENCEV NA NATEČAJU:

  1. mesto: Metelkovo pero in priznanje: JAN ŠUŠTERŠIČ, 2. razred, OŠ ŠMIHEL, POŠ BIRČNA VAS, mentorica Andreja Krnc, naslov: Družina včasih.
  2. mesto: Metelkovo pero in priznanje: PIKA GAŠPER, 2. razred, OŠ ŠMIHEL, POŠ BIRČNA VAS, mentorica Andreja Krnc, naslov: Moja družina nekoč.
  3. mesto: Metelkovo priznanje: MAKS ŠURLA, 2. razred, OŠ ŠMIHEL, POŠ BIRČNA VAS, mentorica Andreja Krnc, naslov: Moja vasica.
    Nejc Bele, Samo Forte in Oskar Piškur pa so prejeli priznanja za sodelovanje.

ČESTITAMO! Zapisala: Andreja Krnc

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.