OGLED OPERNE PREDSTAVE

Danes, 22. 11. 2022, so učenci 4. in 5. razreda imeli kulturni dan. Spoznali so slovensko pisateljico, pesnico, igralko, ilustratorko Svetlano Makarovič ter se seznanili z njenimi književnimi deli. Učenci so povedali, da pisateljico že dobro poznajo, saj že od vstopa v šolo prebirajo njene zgodbe in pravljice (Pod medvedovim dežnikom, Sovica Oka, Kosovirja na leteči žlici, Tacamuca, Strašni volk, …).

V šoli so prebrali pravljico z naslovom Veveriček posebne sorte, v Kulturnem centru Janeza Trdine pa se je čudovita pravljica spremenila v operno predstavo.

Učenci so bili nad predstavo navdušeni. Izrazili so svoje misli, svoja čustva ter pokazali sočutje do glavnega lika (veverička Čopka). Ugotovili so, da nas drugačnost obdaja v vsakdanjem življenju in da se moramo sprejeti prav takšne kot smo. Če nam kaj ne gre, pogumno iščemo in razvijamo tisto, kar zmoremo in nas veseli.

Vtisi učencev:

Všeč mi je bil veveriček Čopko ravno zato, ker je bil zelo smešen. Najprej ni ničesar znal in so se vsi norčevali iz njega, nato pa je pokazal mnogo več kot ostale veveričke. (Jaka Jerič, 4. r.)

Predstava mi je bila všeč, lepo so igrali na glasbila. (Lana Kutnar, 5. r.)

Zelo všeč mi je bil kontrabas, ki je bil del orkestra v operni predstavi. (Oskar Jenič, 4. r.)

Všeč so mi bili veverički, saj so se ves čas prepirali in igrali. Zabavno je bilo, ko so mislili, da je nevihta pošast. (Teja K. Božič, 4. r.)

Všeč mi je bila predstava. Zanimivo mi je bilo, ko je veveriček Čopko narisal smešen obraz, spoznal je, da slikar ne bo, lahko pa se nauči peti. Če česa ne znaš, se lahko naučiš marsikaj drugega. (Blažka Pirc, 5. r.)

Zapisala: Sara Šenica

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.