Obisk Postojnske jame

V sredo. 8. 5. 2019, smo učenci podružnice odšli v Postojnsko jamo.
Dolgo smo se vozili z avtobusom, v jami pa nas je čakala še vožnja z vlakcem. Vožnja je bila zelo
razburljiva, velikokrat sem se sklonila, da me kakšen stalaktit ne bi zadel v glavo. Po koncu vožnje smo
se odpravili peš po jami. Bila je ogromna. V stalaktitih in stalagmitih smo videli različne oblike oseb,
predmetov, živali. Šli smo tudi čez Ruski most, ki so ga zgradili že ruski vojni ujetniki po 1. svetovni
vojni. Med ogledom so v jami ugasnili luči. Tako smo videli, kakšna tema je, kadar v jami ni turistov. V
akvariju smo si ogledali tudi človeške ribice.
Ker je jama velika, smo se tudi iz nje odpeljali z vlakcem. Zunaj smo pojedli sladoled in se odpeljali
proti domu.
Večina učencev je bila v Postojnski jami prvič in so bili nad njo navdušeni.

Daša Drašler, 5. a

 

Vtisi učencev novinarskega krožka:

  • Všeč mi je bilo, da sem se vozila z vlakcem in da smo lahko kupili spominke in sladoled. Na vlakcu je nihalo. Za mano so sedeli učenci, ki jih je bilo tako strah, da so kričali. (Tea Čelič, 4. razred)
  • Všeč mi je bilo, ker smo se vozili z vlakcem. Ni mi bilo všeč, da nekateri učenci niso upoštevali pravil in so se dotikali kapnikov. (Doroteja Stazinski, 4. razred)
  • Najbolj mi je bilo všeč, ko smo si ogledali človeško ribico. Všeč mi je bilo tudi, ko smo se peljali z vlakcem, saj je izgledalo, kot da smo na vlakcu smrti. Izvedela sem veliko zanimivih stvari o kapnikih, npr. da kapnik potrebuje eno leto, da zelo malo zraste, kapnikov se ne smemo dotikati, ker drugače ne rastejo več. (Zala Žagar, 3. razred)
  • Zapomnil sem si, da špagetki rastejo 100 let za en milimiter. Najbolj mi je bila všeč vožnja z vlakcem, ker je bila vožnja zelo hitra.
  • Všeč mi je bilo, ko smo hodili po jami in se vozili z vlakom ter gledali zanimivosti v jami. Ko smo prišli iz jame, smo šli po trgovinah in kupili spominke. (Lun Blažič, 3. razred)
  • V sredo, 8. 5. 2019, smo odšli v Postojnsko jamo. Odšli smo vsi učenci Podružnice Birčna vas. Tam smo si ogledali kapnike in človeško ribico. Kapnik potrebuje eno leto, da zraste en milimeter. Peljali smo se z vlakcem. Vodička nam je povedala, da špaget potrebuje 100 let, da zraste za 1 milimeter. Njabolj mi je bilo všeč, ko smo videli človeško ribico. (Aneja Menart, 3. razred)
  • Všeč mi je bilo, ko smo se peljali z vlakom. Zanimivo mi je bilo, kako počasi rastejo kapniki. Zanimivo mi je bilo, ko je vodička ugasnila luč in je nastala popolna tema. (Ožbej Žagar, 3. razred)

 

(Skupno 285 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.