SLOVESNI DVIG PODSTAVKA RASTOČE DEKLICE NA OŠ ŠMIHEL IN PODRUŽNICI BIRČNA VAS

V petek, 3. junija 2021, so na podružnici pred začetkom pouka zazveneli prijetni zvoki glasbe. Pred našo Birčanko v avli šole so se zbrali predstavniki vseh petih razredov z vodjo podružnice, Mojco Pirc, in koordinatorico projekta Rastoča knjiga, Marjanco Šoško. Ob zvokih violine, na katero je igrala učenka 2. razreda, Tanita Klobučar, smo odkrili nov podstavek, na katerem sedi naša deklica. Modre in prijetne misli, na temo medsebojni odnosi, ki so bili v letošnjem šolskem letu še toliko bolj pomembni, saj bi brez dobrih odnosov, sodelovanja, razumevanja in podpore težko premagali zahtevno obdobje, ki nam ga je prinesla epidemija in šolanje na daljavo, so prispevali in z njimi naš podstavek oplemenitili: Mojca Pirc, Mateja Petric iz Posvetovalnice  za učence in starše Novo mesto ter učenca Tanita in Žan Klobučar z družino.

Na matični šoli Šmihel pa smo za slovesni dvig podstavka Šmihelčanke simbolično izbrali dan Primoža Trubarja, 8. junij 2021. Ob kipcu so se zbrali predsedniki vseh oddelkov na šoli ob prisotnosti ravnateljice Romane Šarec Rojc ter koordinatoric projekta, Marjetke Dragman in Mojce Klobučar. Za povezovanje programa sta poskrbeli šestošolki Laura Galič in Maša Gregorčič, ki sta predstavili uresničene cilje letošnjega projekta na temo odnosov.  Za glasbeno popestritev so poskrbeli šestošolec Jurij Selan s saksofonom, devetošolki Ajda Pečnik in Lara Šetina s pesmijo o prijateljstvu, sedmošolec Julij Ogulin s kitaro ter Sanja Lužar s pomenljivo pesmijo Ne bodi kot drugi. Trak sta slovesno prerezali zmagovalki natečaja za najizvirnejšo družabno igro, drugošolka Alina Zupančič in sedmošolka Tamara Kojić. Omenjeni deklici sta z družino prispevali tudi dragoceni misli, ki nas bosta vedno spomnili na pomembnost spoštljivih medsebojnih odnosov, ki so temelj za pristno prijateljstvo. V veliko čast nam je, da je gospa Mateja Petric tudi za matično šolo zapisala čudovito misel, ki pravi, da živih odnosov in žive besede ne more in ne sme nadomestiti nobena tehnologija.

Ob koncu šolskega leta lahko zagotovo rečemo, da smo z dobrimi medsebojnimi odnosi živeli filozofijo Rastoče knjige, ki temelji na odličnosti. Odličen pa je bil vsakdo izmed nas! Skupaj smo rastli, povečevali svoje znanje, krepili vrednote in bili predvsem človek drug do drugega. S svojimi dejanji smo dokazali, da smo z odgovornim in spoštljivim odnosom do sebe zgradili most dobrih odnosov v družini, šoli in širši skupnosti. Želimo si, da bi se naši odnosi še naprej krepili in bogatili in kot je zapisala gospa Mateja Petric: »Z roko v roki gre lažje. Skupaj zmoremo vse.«

Koordinatorice projekta Rastoča knjiga OŠ  Šmihel:

Marjetka Dragman, Mojca Klobučar in Marjanca Šoško

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.