Naravoslovni dan – Arboretum Volčji Potok

V ponedeljek, 16. maja, so se učenci prve triade odpravili v Arboretum Volčji Potok. Ob pol osmih zjutraj smo se z avtobusom odpeljali proti Ljubljani. Po dobri uri vožnje so učenci že nestrpno čakali na malico. Po malici smo se skupaj odpravili v park, kjer sta nas že čakali vodički. Radovedni smo se napotili na ogled parka.

Na vodenju smo spoznavali vrste dreves in grmov, se dotikali drevesne skorje, opazovali smo oblike listov/iglic dreves, vohali cvetove, spoznavali ptice, vodne in obvodne živali … Spoznali smo, da je park življenjski prostor, v katerem živi ogromno živih bitij. Ob krasnem vremenu smo se sprehajali med urejenimi gredicami, ki jih pridni vrtnarji vsakodnevno urejajo. Naučili smo se veliko novega. Spodaj si preberite vtise učencev.

                                                                                                                      Zapisala: Sara Šenica

Všeč mi je bilo, ker smo v parku videli veliko rastlin in živali (račke, želve, krape, ribe) in razstavo dinozavrov. (Nik Podržaj, 2. r.)

Meni je bila všeč vožnja z avtobusom in igranje na igralih. (Oskar Piškur, 2. r.)

Všeč mi je bilo, da smo si ogledali dinozavre. Preizkusil sem se v labirintu, kjer sem zlahka našel pot do lesenega stolpa. Zelo zanimiva je bila razstava kaktusov. (Janez Lukšič, 2. r.)

Zelo lep je bil francoski park. Izvedela sem, da je francoski park simetričen, oblikovan in zimzelen. Všeč mi je bil labirint. (Kaja Golob, 3. r.)

Všeč so mi bile majhne, rjave račke. Videl sem zlato ribico, ki se bila dolga kar 40 cm. Vodička nam je povedala, da lahko japonski koi živijo celo do 200 let. (Jakob Muhič, 3. r.)

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.