Obisk pisateljice Ane Vidmar

Pisateljica Ana Vidmar nas je v četrtek, 16. 6. 2022, navdušila s svojim obiskom na naši šoli. Obiskala je učence 3. razreda podružnične šole Birčna vas in jim podelila svojo najnovejšo knjigo z naslovom Veverica Mumi in druge zgodbe.

Ana Vidmar je obiskovala Osnovno šolo Šmihel. S pisanjem je začela v pokoju, ker je prej imela delovne in materinske obveznosti, nato pa je prišel čas, da je svojo domišljijo prelila na papir. Do sedaj je izdala 3 pesniške zbirke, 4 knjige za otroke in 2 knjigi za odrasle.

Knjižničarka Marjetka Dragman je pisateljico nagovorila in ji zaželela dobrodošlico na naši šoli. Učencem je razložila, zakaj so si ravno oni zaslužili tako lepo nagrado. Bili so presenečeni, ko so ugotovili, da so si v tem šolskem letu iz knjižnice izposodili največje število knjig. Tretješolci so se prihoda pisateljice zelo razveselili. Pozdravili so jo s prisrčnim programom. Predstavili so se kot pevci, pesniki in pisatelji. Oskar Jenič in Jaka Jerič sta deklamirala pesem Srečka Kosovela Otrok s sončnico, učenec Luka Roženbergar je prebral avtorsko zgodbo z naslovom Osamljen zmaj, Lovro Ovniček je prebral pesem Voda, s katero je sodeloval na literarnem natečaju. Pisateljica je učence zelo pohvalila in spodbudila k ustvarjanju v prihodnje. Knjižničarka jo je povprašala o navdihih in zamislih za pisanje. S prijetnim pripovedovanjem nas je popeljala v svoj čas otroštva, šole in nam opisala svoje doživljanje mladih let. Učence je spodbudila k branju knjig, saj nam le-to odpira in bogati naše obzorje.

Zapisala: učiteljica Sara Šenica

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.